News

Tentoonstelling PAIN(T) door Bianca

BOCHOLT - Of men het nu hypermobiele vorm van Ehlers Danlos Syndroom noemt of hypermobiliteitssyndroom, de symptomen zijn dezelfde: spontane ontwrichtingen, diepe pijn in de gewrichten, ontstekingen en vermoeidheid die hieruit voortvloeien en de onzekerheid over het begrip “later”.

Eén ding is zeker; het is onzichtbaar voor de buitenwereld en het doet pijn in de krachtigste betekenis van het woord!

Bianca is 27 en chronisch pijnpatiënte ten gevolge van een aandoening waarvoor tot op heden geen genezingsmiddelen bestaan. De jonge leeftijd en de onzichtbaarheid maken het moeilijk om ermee om te gaan, zowel voor mijzelf als voor omstanders.

Met “PAIN(t) – the Process of Accepting an Invisible Truth“ tracht ik een beeld te vormen van de aanwezige, extreme emoties en gedachten van iemand met pijn die onbekend zijn voor buitenstaanders; een soort van begrip voor en begrijpen van lotgenoten en een openbaring voor anderen.

“PAIN(t)” illustreert het proces van de poging tot acceptatie van een leven met pijn. De ups en downs in dit proces uiten zich in extreme emoties; van het ene uiterste naar het andere uiterste.

Deze tentoonstelling omkadert naast schilderijen ook teksten. Al dan niet zelf geschreven, staat de tekst zowel onafhankelijk als ter illustratie bij een werk.

Te bezichtigen van 23 maart tot 20 april 2013 (10u00-12u00 en van 14u00 tot einde uitleen); ook open op zondag 24 maart 2013 van 14u00 tot 17u00.

Bron: HBVL

logo Joy@Home

Joy@HOME

Gelehoekstraat 8, Bocholt
+32 (0) 498 412 177
bianca@joyathome.be

Social Media

Icon Nijssen Media