Muurschilderingen

 

Wat zijn de kosten voor een muurschildering?

De kosten voor een muurschildering hangen af van verschillende factoren. Hoe meer figuren, details en kleuren, des te meer uren werk.
Maar een muurschildering is al mogelijk vanaf €100 (exclusief reiskosten). Denk hierbij bijvoorbeeld aan een naam of een (kleine) tekst.

Een offerte kost niets en is uiteraard vrijblijvend.

Hoe lang bent u met een muurschildering bezig?

De meeste schilderingen zijn binnen 1 tot 3 dagen gerealiseerd. 

Als ik kom schilderen heb ik niet veel nodig, alleen water en een toilet. Verf, kwasten en afdekzeil voor de vloer neem ik zelf mee.

Wat voor verf gebruikt u?

Ik werk meestal met acrylverf op waterbasis. Het is kindvriendelijk, droogt snel en is niet schadelijk voor de gezondheid. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over vieze en schadelijke luchtjes.

Welke muren zijn geschikt?

Muurschilderingen kunnen enkel op gladde wanden. (glad behang/gestucte muur) Ik kom graag ter plaatse om dit te bekijken.

De muren dienen al voorzien te zijn van muurverf. Droogtijd: Als u de muur pas heeft geverfd/behangen, dient deze minimaal 48 uur of langer droog te zijn voordat ik de muurschildering kom maken.

Een muurschildering op glad reparatievlies zonder structuur kan ook, mits overgeschilderd met gewone muurverf. Dit geldt ook voor normaal behang: Eérst overschilderen (het liefst in meerdere lagen) en laten drogen, anders trekt de verf te veel in!

Hoogte: Ik schilder helaas niet hoger dan 2.80m (iets hoger dan normale kamerhoogte) noch op plafonds

Bereikbaarheid: Op moeilijk bereikbare plekken zoals bijvoorbeeld trappenhallen kan ik mijn ladder niet veilig genoeg plaatsen. Om die reden schilder ik niet op plekken waar ik niet vlak kan staan.

Mogelijkheden…

Baby- en kinderkamer 

Een muurschildering is steeds een leuk idee voor de babykamer. U zet er heel duidelijk een sfeer mee neer. Hebt u zelf een voorbeeld gezien? Of denkt u aan een bekend tekenfilmfiguur?  Hebt u al eens nagedacht over een gedicht of een liedje, of iets uniek in het thema van het geboortekaartje? Ook ontwerpen met de naam zijn erg in trek. Eigenlijk is alles mogelijk in overleg, zelfs wanneer u nog geen idee heeft en hierin graag geadviseerd wordt.

Tip: een muurschildering is een leuk idee als geboorte-cadeau in de vorm van een cadeau-bon! Contacteer me voor meer info

Tekst en logo…

Op het gebied van muurteksten is eigenlijk van alles te realiseren.  Een muurtekst trekt de aandacht en geeft de ruimte een unieke uitstraling.  Denk maar aan een gedicht boven de sofa, of leuke quote in uw bedrijf.   U kunt zelf kiezen welke tekst, of dat nu alleen een naam, een aantal woorden, of complete zinnen zijn. Heeft u al een lettertype in gedachten, of wilt u hierin advies?  Dan kijken we samen voor een tekst die prima aansluit bij de omgeving. 

Alternatief: schilderingen op canvas?

Jazeker, dit is een optie! in verschillende maten leverbaar. Het voordeel van een canvas is dat u de schildering kunt verplaatsen en bijvoorbeeld mee kan nemen wanneer u verhuist.

Tekent u het ontwerp eerst op de muur?

Voordat ik begin met schilderen, projecteer ik het ontwerp op de muur. Zo kunt u zelf nog aanwijzingen geven over de grootte en de plek van het ontwerp, en kunt u ook al een beetje zien hoe het zal worden. Om te zorgen dat de verhoudingen kloppen projecteer ik de figuren op de muur, en de rest van de elementen teken ik uit de losse hand. 

Hoe werkt de betaling?

Van tevoren wordt de prijs afgesproken. Dit is inclusief materiaalkosten en reiskosten. Wanneer we een timing afspreken, vraag ik een voorschot van 50 euro. Nadat ik de muurschildering heb afgewerkt, ontvangt u een factuur. U kunt het bedrag contant geven als ik er ben of overmaken (binnen 14 dagen na factuurdatum). Verdere informatie m.b.t. het overmaken van het bedrag staat beschreven op de factuur.

logo Joy@Home

Joy@HOME

Gelehoekstraat 8, Bocholt
+32 (0) 498 412 177
bianca@joyathome.be

Social Media

Icon Nijssen Media